Maria Josep Sánchez Montalbán

Qui soc

Soc la Maria Josep, Psicòloga, Psicoterapeuta cognitiva basada en Mindfulness i Tècnica en el Model Benenzon de Musicoteràpia.

 

La meva primera etapa professional va transcórrer amb persones amb Trastorn de l’Espectre Autista i altres Trastorns del Desenvolupament, amb atenció directa i intervenint en totes les àrees afectades pel seu trastorn. Amb ells, he après a no rendir-me mai, perquè ells tampoc ho fan, i tinc el convenciment que totes les persones, si estem realment interessades en el que fem, podem aportar el nostre ingeni.

 

La meva experiència fins ara, juntament amb la meva formació multidisciplinaria, m’han permès obrir l’espai terapèutic Senteràpia i poder-vos oferir suport en diversos àmbits.

 

Les següents formacions: Teràpia Cognitiva Basada en Mindfulness (MBCT, programa desenvolupat per Mark Williams, John Teasdale i Indel Segal de la Universitat de Bangor i Cambridge) i el Mindfulnes Self-Compassion (MSC, programa desenvolupat per la Universitat de Bangor i Cambridge. I, actualment el Postgrau en Mindfulness i Psicoteràpia) em permeten que al meu espai Senteràpia pugui ajudar a aquelles persones que pateixen estrès, angoixa, que vulguin gestionar els seus pensaments negatius, o més rumiatius, i així, gaudir d’un millor estat d’ànim.

 

Pel que fa a la meva intervenció en les llars amb persones amb autisme, la meva formació en Psicologia amb menció en Psicologia de la Salut i Intervenció en Trastorns Mentals i del Comportament i el meu Postgrau en Autisme: Diagnòstic i Intervenció, fan que pugui treballar per a un ambient favorable per a la continuïtat dels seus aprenentatges i que aquests els siguin funcionals en la seva vida quotidiana, a més a més d’oferir a les famílies les eines que els permetin donar resposta als problemes de conducta.

 

I finalment la meva formació com a Tècnica en el Model Benenzon de Musicoteràpia, també em permet, a través dels instruments, promoure la seva socialització i unes millors relacions, així com que puguin descarregar la seva frustració i gaudir de moments plaents.

Publicacions i Articles

“Musicoteràpia i Autisme: Una forma de comunicació”. Treball de Postgrau “Autisme: Diagnòstic i Intervenció” de la Universitat de Barcelona (13-05-2019)